Om te beginnen moet u kiezen voor de extensie van het te registreren domein, .INFO  .BIZ   .COM  .NET en .ORG zijn internationaal.

Is uw domein al weg in die extensie, dan kunt u altijd nog voor een andere kiezen, zo is het .NU domein aardig populair in Nederland vanwege de overeenkomst in het taalgebruik.

Het .TO domein begint ook aardig op te komen.

Ook is er natuurlijk nog "onze" .NL extensie.
Een .NL naam wordt aangevraagd via Internet providers en als deze vrij is toegekend  door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, welke de domeinnamen voor .NL bijhoudt.

SIDN naam kan ook een domeinnaam blokkeren, indien deze een grote betekenis heeft als algemeen gangbare naam en meent u specifieke rechten te bezitten op deze naam als domeinnaam dan kan de registratie worden ingediend (via een provider of domein.org) en om deblokkering worden verzocht, de kans op succes is niet zo groot.

SIDN is er voor de .NL domeinnaam en domeinregistratie
de .COM .CO.UK enz kennen andere beheerders.
De domeinnaam heeft alleen rechten voor die ene extensie, dus een domein.org heeft geen enkel rechten op domein.nl of domein.com en omgekeerd.
Een domeinnaam kan door de eigenaar worden geannuleerd of deze kan vervallen (als uw provider niet op tijd betaald).

DE NIEUWE DOMEINNAAM IS GEKOZEN
Ja ?  Stel je gaat het domein DOMEIN.ORG registeren (wat helaas niet meer kan, maar dit is even een  voorbeeld). Controleer eerst nog even of deze domeinnaam nog vrij is.

Een domeinnaam kan worden geregistreerd via een provider of via domein.org en scherp gesteld is dat wel "aanvragen" want uiteindelijk registreert alleen SIDN (of INTERNIC bij .COM enz.) op volgorde van binnenkomst.
Blijkt en domeinnaam vrij te zijn (altijd onder voorbehoud verstrekt door SIDN) en een provider heeft veel tijd nodig, dan kan een domeinnaam zojuist aan een ander zijn toegekend als de provider via diens trage trage procedure SIDN heeft bereikt en daarin kan niets worden veranderd.
U kunt nu doormiddel van de
Domeincontrole,
controleren of uw domein nog beschikbaar is.
Uw provider zorgt voor  het volgende en is onderdeel van een een domeinregistratie, toch interesse ?
Wat is DNS? dit staat voor Domain Name Service en is een set software en protocollen die een domeinnaam bv www.domein.org vertalen in een IP-adres als 24.6.88.16. U heeft een DNS service nodig voor het gebruik van een domein op het Internet. Er zijn 2 DNS adressen nodig voor je domein: Primary DNS en Secondary DNS (zie onderstaand voorbeeld). Bedrijven op het internet kunnen  deze service bieden tegen een vergoeding, want zonder DNS kun je geen domein registeren voor .NL althans !
Ook DOMEIN.ORG kan je hiermee helpen.

Voorbeeld van een DNS-address:

Primary DNS server name: NS.NLHOSTING.NET
Primary DNS server address: 213.132.192.5
Secondary DNS server name: NS1.NLHOSTING.NET
Secondary DNS server address: 213.132.197.250Tja u heeft nu een domein maar nog geen homepage.
Wil je het echt goed aanpakken huur dan webruimte  bijvoorbeeld bij NL Hosting, of zelfs een eigen server voor veel applicaties http://www.nlhosting.nl/colocation.htmU heeft nu een domein, die geparkeerd staat op een DNS server maar  nog steeds geen homepage on-line op het Internet.
Bij een virtuele server zal een ISP (Internet Service Provider)   de link moeten leggen tussen het nieuwe domein en uw homepage daar. Wat ze dan doen is de ISP dns settings aan het domein koppelen en een melding geven vanaf hun server  waar deze heen moet verwijzen.


 
U heeft nu een domein met de naam "http://www.domein.org". Maar waar kunnen mensen u bereiken? info@domein.org zou een  e-mail adres kunnen zijn. Dit is een service die de meeste bedrijven tegen vergoeding weer kunnen leveren. Alle mail die dan wordt gestuurd naar info@domein.org kan daar worden opgehaald of wordt doorgestuurd naar een ander e-mailadres

 
Voor verdere vragen ga naar Vragen?.

 ADSL

 BSMTP
 Inbellen
 POP 3-email

 Web vanaf 10,- PM

 Control panel

 ASP

 Access DB
 Active Perl
 Logfiles

 Reactieformulier

 Statistieken
 Onbeperkt Emailaliassen

 Gastenboek

 Eigen scripts

 24-uurs Site monitoring 

 Helpdesk

 PHP4

 MySQL

 Frontpage Extensies

 Snelle Servers Nederland

 Eigen IP-Adres

 Forwarding E-mail

 Autoresponders

 Telnet account

 Anonieme Ftp

 NB: niet alle combinaties zijn
 mogelijk of niet bij 10,-

| Stappenplan | Hosting | Domeinnaam | Contact |
copyright 1997 - 2008 Domein.org. Alle rechten voorbehouden.
Op alle offertes en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.